Een krant voor sportief Alphen

Zaterdag 29 januari viel de "Beweegkrant", een uitgave voor sportieve Alphenaren, op deurmat. Ik word enthousiast van dit soort fantastische initiatieven. Op deze manier wordt bewegen in mijn woonplaats en omstreken gestimuleerd. Een overzicht van het plaatselijke nieuws:
  • Alle informatie op het gebied van sport vind je op de Sportinfodesk. Deze online desk bemiddelt tussen vraag en aanbod op het gebied van sport en bewegen voor alle klanten en doelgroepen.
  • Speciale programma's voor vijftig plussers: een wandelgroep, Fifty-Fit training, 'meer bewegen voor ouderen' in een zwembad.
  • Online huren van sportaccommodaties; in één oogopslag zie je of een accommodatie beschikbaar is.
  • Ter voorbereiding op de '20 van Alphen' op 6 maart, wordt een speciale loopcursus aangeboden. Met coaching, trainingsschema's en opdrachten.
Het landelijke nieuws op een rij:
  • Onderzoek naar de belasting en belastbaarheid van (top)sporters door Hanzehogeschool Groningen. Belangrijkste doelstellingen: optimaliseren van prestaties en voorkomen van blessures en overtraindheid.
  • Sportverenigingen en -organisaties kunnen eenvoudig achterhalen welke interessante subsidieprogramma's er zijn met behulp van de Sportsubsidiewijzer.
  • Mensen die het moeilijk vinden om in hun eentje te starten met sporten en het ook vol te houden, kunnen op een virtuele ontmoetingsplek een beweegmaatje vinden.
  • SH'Bam, spreek uit shjebèm, is een nieuwe fitnesshype waarbij het gaat om een simpele dance workout met slechts twee of drie bewegingen.
De landelijke beweegnorm NNGB voor volwassenen is minstens een half uur per dag matig intensief bewegen. Ongeveer de helft van de Nederlanders haalt deze norm. Ik zou het fantastisch vinden als het gemiddelde in Alphen aan den Rijn door de beweeg stimulans omhoog gaat. Bewegen doe je voor je gezondheid. Tien voordelen op een rij:
  1. Minder stressoren
  2. Stevige botten
  3. Sterke spieren
  4. Betere belastbaarheid
  5. Sterk en flexibel hart- en vatenstelsel
  6. Betere hartslagvariatie
  7. Beter metabolisme
  8. Gezonde wervelkolom
  9. Remt de eetlust
  10. Betere stemming

Geen opmerkingen:

Een reactie posten